12 Mayıs 2012 Cumartesi

ETLİ YAPRAK SARMA

Gerekli malzemeler
10 sap maydanoz
200 gram kadar asma yaprağı
1 çay bardağı pirinç
Yeteri kadar tuz ve karabiber
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
200 gram kıymaEtli Yaprak Sarması Tarifi
Asma yaprağını sıcak suyun içine basın ve biraz yumuşamasını sağlayın
Ardından süzün
Soğanları çok ince olacak şekilde doğrayın
Maydanozları ince ince doğrayın
Bir kabı içine soğanları ve maydanozları alın
Üzerine 3 yemek kaşığı su ilave edin
Kıyma, pirinç, karabiber, tuz ilave edin ve karıştırın
Hazırladığınız bu harçla yapraklarınızı sarın
Tencerenin altına yaprakların saplarını serin
Üzerine sardığınız yaprakları yan yana tencereye dizin
Bütün sarmaları tencereye dizdikten sonra üzerine 1 bardak su koyun
Üzerini porselen geniş bir tabakla kapatın
İlk önce yüksek ateşte sonra düşük ateşte yarım saat pişirin
Yanına yoğurt koyun ve yoğurdun üzerine de tere yağ ile kavrulmuş kırmızıbiber dökün
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder