11 Mayıs 2012 Cuma

İNCİRLİ KURABIYE

incirli kurabiye tarifi
incirli kurabiye tarifi
40 adet İncirli kurabiye tarifi için
Malzemeler
  • 150 gram un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta
  • 125 gram margarin
  • 100 gram şeker
  • 100 gram pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 50 gram biter çikolata
  • 150 gram incir şekerlemesi (kuru incir)
  • 2 yemek kaşığı süt

İncirli Kurabiye Tarifi Yapılışı

Un, kakao ve bir tutam tuz bir kaba koyup karıştırın, ortasını çukurlaştırın, incirleri çok küçük kıyın. Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın, küçük kıyılmış incir şekerlemesi, süt, yumurtanın sarısını hamurun ortasına koyun. Şeker ve 100 gram margarini unun kenarlarına koyun ve tüm malzemeyi karıştırarak bir hamur yoğurun. 4 santim çapında bir rulo yapın. Şeffaf folyoya sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletin. Buzdolabından çıkardığınız hamur rulosunu yarım santim inceliğinde keserek dilimleyin, yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine dizip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkınca soğumasını bekleyin, pudra şekerini limon suyu ve yumurta akı ile karıştırın, soğumuş olan bisküvilerin üzerine sürün. Çikolatayı küçük bir kabın içine ufalayın, kalan 25 gram margarini ekleyin. Bu kabı içinde su kaynamakta olan bir başka tencerenin içine oturtun, eriyen margarini ve çikolatayı karıştırın, karışımı bir küçük torbaya koyun, köşesinden küçük bir delik acın ve çikolatayı spiral biçiminde bisküvilerin üzerine sıkın, soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder