12 Mayıs 2012 Cumartesi

TAVUK SOTE


Gerekli malzemeler
1 kilogram tavuk göğsü
3 tane domates
4 tane sivri biber
1 tane kuru soğan
1 yemek kasığı salça
3 diş sarımsak
1 tatlı kasığı köri
Yarım çay bardağı zeytin yağ
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın
Kuru soğanı küp küp doğrayın, biberleri ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyun ve kare kare doğrayın
Sarımsakları ortadan ikiye kesin
Tencereye bir miktar sıvı yağ koyun ve önce kuru soğanları sonra biberleri atarak 2 dakika kavurun
Ardından tavukları ve sarımsakları atıp karıştırarak kavurun
Domatesleri ekleyin ve hiç karıştırmadan üzerine tuz ile baharatları serpip, bir miktar su ile çoğalttığınız salçayı da dökün ve tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte tavuk sote suyunu çekene kadar, tavuklar yumuşayana kadar pişirin
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder