12 Mayıs 2012 Cumartesi

ZEYTIN YAGLI FASULYE


Malzeme
İki adet domates
İki adet kuru soğan
Yeteri kadar tuz
Bir kilogram taze fasülye
Bir su bardağı zeytinyağıZeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Taze fasulyeleri temizliyoruz ve iki üç parçaya bölüyoruz
Kuru soğanları kare kare doğruyoruz ve zeytinyağında sararıncaya kadar kavuruyoruz
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz
Soğanların olduğu tencerenin içersine domatesleri ve fasulyeleri ilave ediyoruz
Birkaç defa karıştırıp daha sonra bir çay bardağı sıcak su ve tuzunu katıp pişmeye bırakıyoruz
Yarım saat sonra fasulyelerin yumuşayıp suyu çektiğini gördükten sonra ocaktan alıyoruz
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder