Malzemesi
- Yarım kilo ıspanak
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 kahve fincan pirinç
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı salça
- 2 su bardağı yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı su
Zeytinyağlı Ispanak Tarifi Hazırlanışı:
Ispanakları küçük küçük doğrayın ve iyice yıkayın, suyunu süzülmesi için bırakın. Bu arada tencereye yağı koyun soğanı ince ince doğrayıp içine atın. Soğanlar sararınca ıspanakları ekleyin, az biraz karıştırdıktan sonra salçayı ve tuzu koyup kapağını kapatın. Normal ateşte pişmeye bırakın.
Ispanak kendi suyunu verecektir. Pirinci yıkayıp üzerine dökün ve kaynamış bir çay bardağı suyu ekleyin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Suyunu çekince ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder