12 Mayıs 2012 Cumartesi

BİBER DOLMASI


Biber Dolması

Biber dolması için gerekli malzemeler
•8 tane dolmalık biber
•1 tane domates (dolmaların ağzını kapatacağız)
Biber dolması iç malzemesi
•1 adet kuru soğan
•iki kahve fincanı zeytinyağı
•10 yemek kaşığı pirinç
•Bir çay bardağı su
•Yarım demet maydanoz
•1 çay kaşığı tarçın,•1 çorba kaşığı kuru nane,
•1 yemek kaşığı kuş üzümü,
•1 yemek kaşığı şeker,
•1 tatlı kaşığı cam fıstığı,
•Yeteri kadar tuz ve karabiberBiber Dolması Tarifi
Bir tencerenin içine ince ince doğranmış kuru soğanı ve zeytinyağını koyup kavurmaya başlayın
Soğanların rengi değişmeye başlayınca, çam fıstıklarını da ilave edin
Ardından pirinci koyun ve 2 dakika kavurun, üzerin tuzu, şekeri, yarım su bardağı suyu ilave edin karıştırıp pişmeye bırakın
Pişen biber dolması harcını ocaktan alıp 10 dakika boyunca ağzı kapalı şekilde dinlenmeye bırakın
Bu esnada maydanozları doğrayın ve tarçın, kuş üzümü, karabiber, kuru nane eşliğinde haşlanmış biber dolması iç harcına katıp karıştırın
Dolmalık biberlerin içindeki çekirdekli kısımlarını, biberi çatlatmadan nazikçe çıkarın.
Hazır olan harcı dolmalık biberlerin içine doldurun
Ancak kapak olarak domates dilimi koyacağınız için biberin ağız kısmına o boşluğu bırakın
Kalan bir domatesi yuvarlak dilimler halinde doğrayın ve biber dolmalarının ağzına kapak olarak kapatın
Tencerenin içine dolmalık biberleri ağzı yukarı gelecek şekilde sıralayın
Üzerine suyunu ekleyip, 3 yemek kaşığı zeytin yağ ile birlikte ocağa koyun ve son olarak da üzerine tuzunu serpip, pişmeye bırakın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder