10 Mayıs 2012 Perşembe

KIYMALI SU BÖREĞİ


Kıymalı Su Böreği Kıymalı Su Böreği tarifiMalzemeler 6 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
250 gr. kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 paket tereyağ
1 adet orta boy soğan






Yemeğin Tarifi   
Sıvıyağı, yumurtaları ve tuzu iyice karıştırıyoruz, daha sonra üzerine azar azar un ekliyoruz. Su eklenmediğinden ve hamurun içinde yumurta olduğundan, yoğururken biraz zorlanabilirsiniz. Hamuru yoğurduktan sonra 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.

Dinlenen hamuru rulo haline getiriyoruz (uzunlamasına yuvarlayarak). Rulodan 14-16 ader beze çıkarıyoruz ve un yardımı ile hepsini ince bir şekilde açıyoruz. Elde edilen yufkaların ikisini ayırıyoruz ve geri kalan yufkaları , sıvıyağ ve tuz kattığımız, kaynamakta olan tencerede tek tek haşlıyoruz(30 saniye kadar). Haşlanan her yufkayı soğuk su dolu bir kabın içerisine atıp çıkarıyoruz. Suyunu elle süzdükten sonra yağladığımız z tepsiye yayıyoruz. Arasına iki kaşık yağ döküp, 7 tane olacak şekilde aynı işlemi uyguluyoruz.

Kıymayı soğan ile iyice kavuruyoruz. Altını kapatıp, tuzu ve karabiberı ekleyip; soğumaya bırakıyoruz. Böreğimizin ortasına harcımızı koyuyoruz. Geriye kalan 7 yufkayı da haşlıyoruz, aralarına tereyağını sürüp üst üste koyuyoruz. Üstünü haşlanma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder