12 Mayıs 2012 Cumartesi

EKLER PASTA


Ekler pasta malzemeleri
1 paket margarin
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı un
4 tane yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
İç kreması için malzeme
500 ml süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket çikolatalı sos
file yeşil fıstık,fildişi çikolata Ekler Pasta Tarifi
Genişçe bir tencerenin içine, su, tuz ve şekeri koyup kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra içine margarini atın ve eritin
Margarin eriyince içine unu bir elinizle katıp, diğer elinizle hızlıca çırpmaya başlayın
Bu şekilde sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca ocakta tutun
Ardından ocaktan alın ve soğuması için kenara kaldırın
Soğuyan hamurun içine yumurtaları tek tek kırın ve her bir yumurtayı kırdığınızda mikserle iyice çırpın
Hazır olan ekler hamurunu isterseniz kaşık yardımıyla uzun ekler şeklinde isterseniz krem şanti sıkma torbasının içine koyarak yağlanmış tepsi üzerine şekil vererek sıralayın
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına 30 dakika pişmek üzere sürün
Bu esnada kremasını hazırlamaya başlayın
Kremşanti hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyun ve ocağa alıp karıştırarak, kıvamını alana kadar iyice pişirip, soğuması için kenara alın
Pişmiş krema soğurken krem şanti çırpın ve soğumuş olan kremanın içine döküp tekrar mikserle çırpın
Fırından çıkardığınız pişmiş ekler hamurlarınızı ortadan bir uzu kesinlikle kopmayacak şekilde kesin ve içine hazırladığınız krem şantili kremadan koyun
Üzerine çikolata sosunu gezdirerek dökün ve son olarak da file fıstıklar ve fildişi çikolatalar ile süsleyin
Afiyet olsun                                                                                                                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder